Maria bainu Bilatu Maria bainu testuinguru gehiagotan
- es baño María
Maria bainu > baño María (9 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Xarabe lodia eta zuriska da, xarabe saturatu batez lotuta dauden azukre-kristal finez osatua. Sakarosaz (azukre arrunta), glukosaz eta urez eta, batzuetan, azukre inbertituz osatutako xarabe bat 100-120 ºC-ko tenperaturan (erabileraren arabera) egosiz eta, ondoren, kristalizazioa eragiteko oreztatuz lortzen da. Ore zuri malgu eta itsaskorraren forma dauka. Erabiltzeko, Maria bainuan urtu behar da, eta batzuetan lurrindu. | Es un jarabe espeso y blanquecino compuesto por finos cristales de azúcar ligados entre sí por un jarabe saturado.Se obtiene de la cocción de un jarabe compuesto por sacarosa (azúcar común), glucosa y agua y a veces de azúcar invertido, a una temperatura de entre 100 y 120 ºC según la utilización que se le quiera dar; seguido de un |
Materiala: Gozogintza |
|
Estalkia urtzeko, beharrezkoa da Maria bainutan, estufan, mikrouhinetan (gero eta gehiago erabiltzen da) edo estalkiak tenplatzekoan egitea. | Para fundir la cobertura es preciso hacerlo al baño María, en estufa, microondas (cada vez más utilizado) o en templador de coberturas. |
Materiala: Gozogintza |
|
Maria bainuko urak ezin du estalkia zipriztindu, horrek pikorrak sortuko bailituzke. | El agua del baño María no puede salpicar la cobertura, ya que está formaría grumos. |
Materiala: Gozogintza |
|
2.- Irabiatu zuringoak eta azukrea Maria bainuan harrotzen diren arte (jariakorrak bero dauden artean). | 2º.- Batir las claras y el azúcar al baño María hasta que monten (fluidas mientras estén calientes. |
Materiala: Gozogintza |
|
Egosia; prozesua zuringoak eta azukrea Maria bainuan egosita egiten da. | Cocido cuyo proceso se realiza cociendo las claras y el azúcar al baño maría. |
Materiala: Gozogintza |
|
Budin-kremak esne, azukre eta arrautzen nahaste batetik egiten dira, eta Maria bainuan egosiz lortzen dira. | Las cremas de flan son preparaciones realizadas a partir de una mezcla de leche, azúcar, huevos y obtenidas por cocción al baño Maria. |
Materiala: Gozogintza |
|
Komeni da moldeak karameloz bustita edukitzea, prestatuta dagoenean lehenbailehen Maria bainuan labean sartzeko. | Es conveniente tener los moldes caramelizados para que una vez que el aparejo este preparado lo metamos cuando antes al Baño Maria en el horno. |
Materiala: Gozogintza |
|
Lurrunetan egos daiteke (tenperatura torradaren tamainaren araberakoa da), edota Maria bainuan labean 180 ºC-tan, 20-25 minutuz. | Se pueden cocer al vapor (dependiendo su temperatura del tamaño del tocino) o bien al baño Maria en horno a 180ºC durante 20-25 min. |
Materiala: Gozogintza |
|
Irabiatuz, xarabe beroa gorringoei gehitzen zaie, su eztian edo Maria bainuan irabiatzen dira, bolumenaren herena handitzen den arte (90 ºC-tan irakin behar du). | Se añade, batiendo, el jarabe caliente a las yemas, se pasan a batir sobre fuego lento o baño Maria hasta que aumente el triple de su volumen (debe llegar a hervir 90ºC). |
Materiala: Gozogintza |