Maria bainu Bilatu Maria bainu testuinguru gehiagotan

1
Txokolatea Maria bainuan urtzen.
Txokolatea Maria bainuan urtzen.
Maria bainu > baño María (9 testuinguru)
eu testuak es testuak
Xarabe lodia eta zuriska da, xarabe saturatu batez lotuta dauden azukre-kristal finez osatua. Sakarosaz (azukre arrunta), glukosaz eta urez eta, batzuetan, azukre inbertituz osatutako xarabe bat 100-120 ºC-ko tenperaturan (erabileraren arabera) egosiz eta, ondoren, kristalizazioa eragiteko oreztatuz lortzen da. Ore zuri malgu eta itsaskorraren forma dauka. Erabiltzeko, Maria bainuan urtu behar da, eta batzuetan lurrindu. Es un jarabe espeso y blanquecino compuesto por finos cristales de azúcar ligados entre sí­ por un jarabe saturado.Se obtiene de la cocción de un jarabe compuesto por sacarosa (azúcar común), glucosa y agua y a veces de azúcar invertido, a una temperatura de entre 100 y 120 ºC según la utilización que se le quiera dar; seguido de un

Materiala: Gozogintza

Estalkia urtzeko, beharrezkoa da Maria bainutan, estufan, mikrouhinetan (gero eta gehiago erabiltzen da) edo estalkiak tenplatzekoan egitea. Para fundir la cobertura es preciso hacerlo al baño María, en estufa, microondas (cada vez más utilizado) o en templador de coberturas.

Materiala: Gozogintza

Maria bainuko urak ezin du estalkia zipriztindu, horrek pikorrak sortuko bailituzke. El agua del baño María no puede salpicar la cobertura, ya que está formaría grumos.

Materiala: Gozogintza

2.- Irabiatu zuringoak eta azukrea Maria bainuan harrotzen diren arte (jariakorrak bero dauden artean). 2º.- Batir las claras y el azúcar al baño María hasta que monten (fluidas mientras estén calientes.

Materiala: Gozogintza

Egosia; prozesua zuringoak eta azukrea Maria bainuan egosita egiten da. Cocido cuyo proceso se realiza cociendo las claras y el azúcar al baño maría.

Materiala: Gozogintza

Budin-kremak esne, azukre eta arrautzen nahaste batetik egiten dira, eta Maria bainuan egosiz lortzen dira. Las cremas de flan son preparaciones realizadas a partir de una mezcla de leche, azúcar, huevos y obtenidas por cocción al baño Maria.

Materiala: Gozogintza

Komeni da moldeak karameloz bustita edukitzea, prestatuta dagoenean lehenbailehen Maria bainuan labean sartzeko. Es conveniente tener los moldes caramelizados para que una vez que el aparejo este preparado lo metamos cuando antes al Baño Maria en el horno.

Materiala: Gozogintza

Lurrunetan egos daiteke (tenperatura torradaren tamainaren araberakoa da), edota Maria bainuan labean 180 ºC-tan, 20-25 minutuz. Se pueden cocer al vapor (dependiendo su temperatura del tamaño del tocino) o bien al baño Maria en horno a 180ºC durante 20-25 min.

Materiala: Gozogintza

Irabiatuz, xarabe beroa gorringoei gehitzen zaie, su eztian edo Maria bainuan irabiatzen dira, bolumenaren herena handitzen den arte (90 ºC-tan irakin behar du). Se añade, batiendo, el jarabe caliente a las yemas, se pasan a batir sobre fuego lento o baño Maria hasta que aumente el triple de su volumen (debe llegar a hervir 90ºC).

Materiala: Gozogintza